Home TÚRÁK ÉLMÉNYTÚRÁK

ÉLMÉNYTÚRÁK

by TT Admin

A gyalogtúráink, mint a természetjárás egyik leggyakoribb formája,előre megtervezett, előzetesen már bejárt útvonalon történő, terepi túravezető irányításával vezetett túrák. Különösebb technikai felszerelést nem igényel, legfontosabb eleme a kényelmes strapabíró cipő, az időjárásnak megfelelő ruházat és egy hátizsák a felszerelés (élelem, víz, stb.) szállításához.

A túráink általában, a nehéz és extrém túrák kivételével, különösebb fizikai felkészülést nem igényelnek, átlagos és annál gyengébb kondícióban lévők számára is könnyen teljesíthetőek.

 

Ezen szempontok alapján megkülönböztetünk:

– könnyű túra (10-15 km és max: 300 m szintkülönbség)

– közepes túra (15-25 km és max: 1000 m szintkülönbség)

– nehéz túra (25-50 km és max. 2000 m szintkülönbség)

– extrém túra (ez mindig az adott túra körülményeihez mérten állapítjuk meg)

 

A túrák időtartamuk szerint lehetnek fél napos (4-5 órás), egész napos (6-10 órás), vagy több naposak. Gyalogtúráink kategóriájuk szerint lehetnek rekreációs nappali-éjszakai élménytúrák, valamint teljesítmény és kalandtúrák.

A túráink helyszínei változóak, több tájegységben, valamint külföldön is folyamatosan szervezzük. Az adott túrakiírásainkban mindig feltüntetjük a túra helyét, idejét, nehézségi fokát, a túra távját, szintemelkedését, a jelentkezés feltételeit és módját, valamint az egyéb fontos tudnivalókat.