Home Teljesítmény túrák

Teljesítmény túrák

by TT Admin

A teljesítménytúra a természetjárás egy speciális ágazata, melynek során a szervezők által kijelölt útvonalat kell egy meghatározott időn belül végigjárni. A sikeres teljesítéshez a szintidő betartásán kívül az útvonalon elhelyezett ellenőrzőpontok érintése is szükséges. Ezt a  pontőrök által, fényképkészítés, vagy más egyéb módon igazolni kell. A teljesítés után pontok (TMR) és díjazás (oklevél, kitűző, stb.) kap a túrázó.

A teljesítménytúrák célja: a természetjárók fizikai teljesítőképességének, erőnlétének, állóképességének növelése, a rendszeres túratevékenységre való ösztönzés, és a szabadidő hasznos eltöltése.

Évente több alkalommal is szervezünk teljesítménytúrákat, melyet honlapunkon és a Teljesítménytúrázók Társaság a https://tturak.hu/ honlapján kerülnek kiírásra.

 

Bükki Vándor teljesítménytúrák

12 hónap a Bükkben

 

Túrázz, sportolj a Bükk-hegységben, ismerd meg kincseit, természeti értékeit egyedül, vagy társasággal. Légy a Bükk-hegység vándora!

12 hónap a Bükkben elnevezésű teljesítménytúra sorozatot indítunk 2024 januárjától. Minden hónapban egy teljesítménytúrát szervezünk a Bükkben, különböző helyszíneken, 15 és 25 kilométeres távokkal. Aki mind a l2 teljesítménytúrát teljesíti, az nem csak 12 hónap kitűzőjével és oklevelével lesz gazdagabb, hanem elnyeri a Bükk-hegység vándora kitüntető címet is az azzal járó plakettel.

A teljesítménytúra a természetjárás egy speciális ágazata, melynek során a szervezők által kijelölt útvonalat kell egy meghatározott időn belül végigjárni. A teljesítménytúráink legfontosabb célja a természetjárók fizikai teljesítőképességének, erőnlétének, állóképességének növelése, a Bükk-hegység természeti étékeinek, földrajzának, történelmének, növény és állatvilágának alapos megismerése és a szabadidő tartalmas, élménydús eltöltése.

A Bükki Vándor teljesítménytúrák a tturak.hu illetve a Túraterápia Facebook oldalán lesznek meghirdetve. A túrákra regisztrálni az erre a célra rendszeresített űrlapokon lehet. A nevezési díjakat a helyszínen lehet megfizetni, de kitűző és oklevelet csak az űrlapokon előzetesen regisztrált túrázóknak tudunk biztosítani. Minden, a teljesítménytúrával kapcsolatos információt az adott hónap teljesítménytúra kiírásában lehet megtalálni.

Kalandra fel! Indulj el Bükki vándor!

 

Bükki Vándor teljesítménytúrák 2024-ben

12 hónap a Bükkben

Január 13.        Bélapátfalva   Túra leírása és regisztráció: https://tinyurl.hu/WLj6

Február 24.      Miskolc

Március 09.     Felsőtárkány

Április 20.       Lillafüred

Május 11.        Noszvaj

Június 22.        Bükkszentkereszt

Július 06.         Cserépfalu

Augusztus 17.       Bánkút

Szeptember 07.     Jávorkút

Október 19.          Szarvaskő

November 09.      Miskolc

December 21.      Szilvásvárad

 

 

Túraterápia

Egészségügyi és Sportturisztikai vállalkozás

 

Mátra Vándor teljesítménytúrák

12 hónap a Mátrában

 

Túrázz, sportolj a Mátrában, ismerd meg kincseit, természeti értékeit egyedül, vagy társasággal. Légy a Mátra vándora!

12 hónap a Mátrában elnevezésű teljesítménytúra sorozatot indítunk 2024 januárjától. Minden hónapban egy teljesítménytúrát szervezünk a Mátrában, különböző helyszíneken, 15 és 25 kilométeres távokkal. Aki mind a l2 teljesítménytúrát teljesíti, az nem csak 12 hónap kitűzőjével és oklevelével lesz gazdagabb, hanem elnyeri a Mátra vándora kitüntető címet is az azzal járó plakettel.

A teljesítménytúra a természetjárás egy speciális ágazata, melynek során a szervezők által kijelölt útvonalat kell egy meghatározott időn belül végigjárni. A teljesítménytúráink legfontosabb célja a természetjárók fizikai teljesítőképességének, erőnlétének, állóképességének növelése, a Mátra természeti étékeinek, földrajzának, történelmének, növény és állatvilágának alapos megismerése és a szabadidő tartalmas, élménydús eltöltése.

A Mátra Vándor teljesítménytúrák a tturak.hu illetve a Túraterápia Facebook oldalán lesznek meghirdetve. A túrákra regisztrálni az erre a célra rendszeresített űrlapokon lehet. A nevezési díjakat a helyszínen lehet megfizetni, de kitűző és oklevelet csak az űrlapokon előzetesen regisztrált túrázóknak tudunk biztosítani. Minden, a teljesítménytúrával kapcsolatos információt az adott hónap teljesítménytúra kiírásában lehet megtalálni.

Kalandra fel! Indulj el Mátra vándor!

 

Mátra Vándor teljesítménytúrák 2024-ben

12 hónap a Mátrában

Január  27.        Mátrafüred

Február 10.      Parádfürdő

Március 23.     Pásztó

Április 06.       Mátraháza

Május 25.        Szurdokpüspöki

Június 08.        Kékestető

Július 20.         Parádsasvár

Augusztus 03.       Mátraszentimre

Szeptember 21.     Galyatető

Október 05.           Recsk

November 23.      Gyöngyösoroszi

December 07.       Sástó

 

 

Túraterápia

Egészségügyi és Sportturisztikai vállalkozás