Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

“Tavaszi szél” – Jávorkút

2021-03-13 | 08:00 - 15:00

2000FT
Tavaszi szél vizet áraszt – mondja a moldvai-csángó népdal. Valóban, az olvadásnak és a jelentős mennyiségű csapadéknak köszönhetően beindultak az időszakos források és megjelentek a sebes vizű patakok a szurdokvölgyekben. Különleges élmény ilyenkor ezekben a völgyekben túrázni, hallgatni a patakok, zúgók csobogását, zúgását. Némi ügyességre is szükség van olykor továbbhaladásunk érdekében, és köveken egyensúlyozva itt-ott belelépve a patakba, igazi technikás erdei tornapályán érezhetjük magunkat. Az élmény felejthetetlen.
Ezen a hétvégén is folytatjuk szurdoktúráinkat és ezúttal nem is egy, hanem mindjárt öt szurdokvölgyön keresztül fogunk haladni túránk során. A Vadász-völgy, a Farkasnyak-völgy, a Szentléleki-völgy, a Heteméri-völgy és a Sebesvíz-völgy mind, mind vadregényes, látványos szárazabb időszakokban is , de most még nagyobb élményt fog nyújtani ezekben a völgyekben való haladás.
Ezen a hosszú hétvégén szép, tavaszias időre számíthatunk. Elő hát a túrabakancsokkal és irány a Bükk vadregényes szurdokai!
Túraadatok
Táv: 16 km
Szint: 650 m
Túraidő: 6-7 óra
TMR: 36 pont
Indulás helye: Jávorkút, parkoló
Indulás időpontja: 2021.03.13. 9:00 óra
Részvételi díj: 2000 Ft/fő, ami a helyszínen fizetendő.
10 éven aluli gyermekek számára a túra ingyenes!
Az ár tartalmazza:
– túraszervezést
– technikai túravezetést
Túravezető: Progner László bronzjelvényes gyalogos szakági túravezető
Elérhetőség és információ:
Tel.: 0630/279-5968
E-mail: turaterapia@gmail.com
Ha kérdésed van, hívj bátran!
Jelentkezni a turaterapia.hu honlapon, vagy Facebookon az eseményekben az “ott leszek” opcióra való kattintással lehet.
A túra létszámkorlátos. Regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik. A regisztrációról értesítést külön nem küldünk, érdeklődni üzenetben, vagy a fent megjelölt elérhetőségek valamelyikén lehet.
 
Egyéb információk
A túra egész napos. A megadott célidőhöz képest eltérés lehetséges a felmerülő körülmények (hosszabb pihenők, a csapat sebessége, fotózás, stb.) függvényében ezért a túra napjára már senki se szervezzen időponthoz kötött más programot.
A túra borús, esős idő esetén is meg lesz tartva!
 
Tájékoztató
Az új kormányrendelet értelmében szabadidős tevékenység szabadban egyénileg, vagy családtagokkal együtt lehetséges, ha a 1,5 méter távolság megtartható. Maszk viselése szabad téren is kötelező. (közterület)
A rendelet 3.§. (1.-3.) pontjai:
(1) A kijárási tilalmon kívüli időben az egyéni szabadidős sporttevékenység külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható, azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.
(2) Az egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kell a maszkot viselni.
(3) A külterületen, illetve a települések belterületén található parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak, azok az e rendelet hatálybalépésekor hatályos jogszabályi rendelkezések szerint látogathatóak.
Ezért a korlátozások alatt túrázóink egyénileg túráznak. Azért, hogy a rendeletben foglaltaknak megfeleljünk, az alábbiak betartására kérünk benneteket.
1. A találkozó helyszínén a találkozáskor és a túra végén a kiindulópontra való visszatéréskor mindenki viseljen maszkot.
2. Tartsunk egymástól ne csak 1,5 méter távolságot, hanem legalább 5-6 méter távolságot, így elkerüljük a csoportosulást. (mindenki egyénileg tartózkodik a helyszínen)
3. A maszk használat az erdőben nem szükséges, mert a rendelkezés közterületre vonatkozik, azaz városokra, településekre.
4. Haladáskor is tartsuk egymástól a lehető legnagyobb távolságot. (akár 10 métert is tartható)
5. Kerüljük a közvetlen fizikai érintkezést. (kézfogás, stb.)
 
A természetjárás annak ellenére, hogy a túrázók gyakran csoportokban indulnak útnak, nem tartozik a csapatsportok közé. Azzal, hogy a túrázók együtt tartózkodnak, haladnak egy útvonalon, attól még mindenki egyénileg túrázik. Ha egy parkban 20-30 futó, kocogó tartózkodik, attól még mindegyik egyénileg sportol. Ugyanez a helyzet a túrázással is. Ha a távolság megvan és nincs kontakt akkor mindenki egyénileg tartózkodik a szabadban, attól függetlenül, hogy ugyanabba az irányba tartanak.
A járványügyi intézkedések lényege az emberek egymástól való biztonságos távolságtartása!
A fentiek figyelembe vételével biztonságosan és a szabályok megtartásával nyugodtan vehetsz részt a túrákon.

Részletek

Dátum:
2021-03-13
Időpont:
08:00 - 15:00
Összeg:
2000FT
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , ,

Szervező

Túraterápia
E-mail:
info@turaterapia.hu
Honlap:
http://turaterapia.hu

Helyszín

Jávorkút
Jávorkút, Magyarország + Google Térkép

TOVÁBBI RÉSZLETEK:

Jelentkezési határidő:     2021-03-12, 23 h

Táv:    16  km

Szintkülönbség:     650  m

Létszámkorlát     0  fő

Helyfoglalás szükséges:     igen  

Korcsoport (minimum):     0  év

Túra nehézségi foka:     "C" - közepes  JELENTKEZÉS:

Jelentkezés a helyszínen, vagy a túravezetőnél az alábbi telefonszámon:
06-30/279-5968, vagy

Részvételi szándékodat “Ott leszek” kommenttel jelezd itt: