Bükk gejzíre a Vöröskő-forrás

Különleges látványban lehet része annak aki velünk tart március 3-án a Vörös-kő forráshoz. A Felsőtárkánytól északra lévő
időszakos forrás a Bükk legérdekesebb jelenségei közé tartozik.
A forrás annak köszönheti működését, hogy a Bükk-vidék területén lehulló csapadék mintegy 20-36 százaléka a mészkő repedésein keresztül beszivárog a karsztvizeket gyűjtő rétegek szintjére, majd onnan a föld alatt eljut arra a pontra, ahol felszínre tör, mint forrás. A forrásvíz iható, tiszta és hideg karsztvíz.

Túránkat Felsőtárkányból, a tó mellett lévő pavilonsor előtt indítjuk. Itt lesz a találkozó is március 3-án 10:00-kor. Innen gyalog, részben a kisvasút útvonalát követve megyünk fel a Vörös-kő-völgyben, egészen a forrásig. A forrás és a felső forrás megtekintése után ugyanazon az útvonalon fogunk visszajutni Felsőtárkányba a tóhoz ahol még egy rövid sétát teszünk a Kő-közi tanösvényen és meglátogathatjuk a Bükki Nemzeti Park Látogatóközpontját is.

A túra távja: 15 km
Szint: 250 m
Idő: 6 óra
Nehézségi szint: könnyű
Túravezető: Progner László (30) 279-5968
Részvételi díj: 600 Ft/fő, , mely a túra előtt a helyszínen fizetendő . A számla igényeket kérjük a túra előtti napon jelezzétek a turaterapia@gmail.com e-mail címen.

Különleges élmény lesz! Mindenkit szeretettel várunk!

facebook: https://www.facebook.com/events/214877785742298/